JABUKOVAČA SAMO TAKVA! Napravite mekanu pitu po PROVERENOM receptu
I nije od gotovih kora!
Mekana pita
Sastojci:
200 g putera
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
2 žumanca
1 kašika pavlake
3 kašike ulja
400 g brašna
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
500 g jabuka
2 kašike cimeta
2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Umutite puter sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte žumanca, pavlaku i ulje. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, te dodajte prethodnoj smesi. Testo ne mesite dugo, treba da bude prhko i da se raspada u rukama. Stavite ga u providnu foliju i ostavite u frižideru pola sata. Podelite ga na dva dela i jednu polovinu razvucite oklagijom u plehu u kojem ćete je peći i izbockajte viljuškom. Jabuke oljuštite. Polovinu iseckajte na kockice, a drugu polovinu izrendajte. Spojite, sipajte cimet i šećer pa promešajte. Fil sipajte u tepsiju. Drugi deo testa istanjite na debljinu oko centimetar i isecite na trakice koliko vam je dugačak pleh. Ređajte ih u jednom, pa u drugom smeru tako da dobijete mrežu. Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pospite šećerom u prahu ili poslužite s kuglom sladoleda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IZNENADITE NENAJAVLJENE GOSTE Hrskavi i slasni brusketi za svaki dan
Caka je u - belom luku.
STARINSKA TORTA KOJA NE MOŽE BITI ZDRAVIJA Brzu poslasticu od jabuka zavoleće i deca!
Probajte, odličnog je ukusa.
DOMAĆI RATLUK BOLJI NEGO KUPOVNI Za 15 minuta imaćete stari, poznati slatkiš
Divne je strukture i finog mirisa.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
Komentari (0)