RASKOŠAN UKUS KOKOSA I SUVE MALINE Imate vremena da ga spremite kao večernju poslasticu
Poješćete ga dok kažete keks.
Kolač od kokosa i suve maline
Sastojci:
Za koru:
200 ml kokosovog mleka
100 g kokosovog brašna
1 kesica vanilin šećera
2 kašike belog šećera
2 kašike brašna
1 jaje
Za preliv:
200 ml vode
1 šaka suvih malina
1 šaka zaleđenih malina
1/2 kesice želatina
1 kašika šećera
Priprema:
Zagrejte mleko, pa kad provri ubacite vanilin-šećer i šećer i mešajte dok se šećer ne rastopi. U činiji umutite jaje i dodajte brašno i kokosovo brašno, pa sjedinite s mlekom. Pravougaoni pleh obložite papirom za pečenje, sipajte kolač i pecite ga 10 minuta na 180 stepeni. Spremite želatin prema uputstvu. U vodi prokuvajte suve i zaleđene maline, ubacite želatin i sipajte preko pečenog kolača. Ukrasite seckanim suvim malinama.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOCKA, KOCKICA Najbolji recept za poslasticu sa kokosom pravi se očas posla
Svaki zalogaj je jedinstven.
NAJSOČNIJI KOLAČ Napravite pravu rapsodiju ukusa i počastite iznenadne goste!
Mekana je poslastica kao duša.
NAJUKUSNIJI KOLAČ KOJI ĆETE PROBATI Samo pomešate sastojke, prespite u tepsiju, ispecite i gotovo!
Nikad lakša priprema poslastice.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)