Jednostavna a preukusna BAKINA SLATKA ROLADA sa džemom od višanja

alo.rs/I. V.

20:00

Slatki kutak 0

Kolač možete puniti marmeladom koju želite, ali mi predlažemo onu sa višnjom jer se savršeno slaže sa mekim biskvitom koji ga okružuje. Poslužite za doručak ili popodnevni čaj i uživajte u ovom divnom desertu.

Jednostavna a preukusna BAKINA SLATKA ROLADA sa džemom od višanja
Shutterstock

 

Starinski rolat sa džemom od višanja

Sastojci:

puter za premazivanje

300 g glatkog brašna

1/2 kesice praška za pecivo

6 kašika žutog šećera

150 g margarina

200 ml mleka

450 g džem od višanja

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pek papir isecite na veličinu 45 x 35 cm. Od brašna, praška za pecivo, šećera, margarina i mleka umesiti testo pa ga prebaciti na pobrašnjenu površinu i mesiti još par minuta. Razvucite ga u pravougaonik veličine 40 x 30 cm i pažljivo uz pomoć oklagije prebacite na papir za pečenje. Premazati marmeladom (biće je dosta) i uvijati sa jednog kraja papira prema unutra dok se ne razvalja celo testo. Umotajte papir za pečenje čvrsto oko rolata pa ga dalje umotajte u aluminijumsku foliju. Stavite u posudu za pečenje koja ima rešetku, jer rolat treba da bude na rešetki, a u donji deo se sipa vrela voda, ali voda ne sme da dodiruje foliju kojom je rolat umotan. (Ako nemate ovakvu posudu za pečenje sa metalnom rešetkom, rolnu možete staviti u kalup za hleb pa u veću posudu za pečenje u kojoj ćete zatim stavite vodu. Pecite u zagrejanoj rerni 1 sat i 10 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u rolnu ne izađe čista (ne sme biti testa, džemaće biti sigurna) Poslužite toplo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading