ROLAT SA KOROM OD BUNDEVE Jednostavan, a božanstven, svi traže dodatak!
Poslastica koja osvaja simpatije svih koji je probaju.
Sastojci:
4 jaja
1,5 šolja (od 250 ml) izgnječene bundeve
1,5 šolja brašna
1 šolja šećera
1 prašak za pecivo
1 kesica cimeta
1 vanilin šećer
1/2 kašičice soli
Za fil:
300 g krem sira
125 g margarina (1/2 margarina)
½ šolje šećera u prahu
1 vanilin šećer
Za posipanje:
Šećer u prahu
Priprema:
Bundevu očistite i skuvajte da omekša, pa je izgnječite. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so. U drugoj posudi umutite cela jaja, dodajte oba šećera i mutite dok smesa ne bude penasta. Dodajte izgnječenu bundevu i izmešajte. Dodajte mešavinu s brašnom i izmešajte kašikom. Sipajte smesu u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Čistu krpu pospite šećerom u prahu, pa stavite preko koru tako da papir bude gore. Skinite papir i urolajte koru. Ostavite da se ohladi. Za fil, umutite krem sir sa oba šećera i margarinom da se dobije ujednačena smesa. Odmotajte koru i nafilujte, pa ponovo urolajte. Stavite u frižider da se stegne. Pre služenja pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IZGLEDA FANTASTIČNO, A TAKAV MU JE I UKUS! Osvežavajući rolat sa mandarinama i vanilom
Rolat sa mandarinama se lako pravi, a lepo izgleda, pa je odlično posluženje za goste.
ČOKOLADNI KOH Sočna slatka poslastica koju obožavaju i stari i mladi
Probajte omiljeni kolač iz detinjstva u novoj verziji.
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
KOLAČ ZA 15 MINUTA Krempita sa keksom se lako pravi, a generacijama je omiljena jer svima izmami osmeh!
Postoji mnogo recepata za krempitu, a mi vam dajemo ovaj koji je brz i jednostavan.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)