JEDNOSTAVNA, UKUSNA IZDAŠNA Spekulas torta, nežna, kremasta i aromatična
Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Sastojci
- 9 dl mleka
- 2 kesice pudinga sa ukusom vanilina
- 6 kašika šećera
- 100 g bele čokolade
- 100 g putera/margarina
- 150 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
- 240 ml hladnog mleka za šlag
Ostali sastojci:
- 1 kg spekulas keksa
- 2 dl mleka
- 1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Puding razmutite u oko 1 dl mleka. Ostatak mleka i šećer stavite da provri.
Kada mleko provri, sipajte razmućeni puding i kuvajte na nižoj temperaturi oko pet minuta uz neprekidno mešanje.
Sklonite sa ringle i dodajte belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada otopi.
Puding prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica i ohladite ga na sobnoj temperaturi, a potom kada stavite u frižider.
Kada se puding dobro ohladi u frižideru, dodajte umućeni maslac/margarin i sve lepo umutite.
Šlag u prahu umutite sa mlekom i umešajte ga u fil od pudinga (nemojte mutiti mikserom). U 2 dl mleka dodajte vanilin šećer.
Pripremite modlu, plastičnu kutiju ili tacnu odgovarajućih dimenzija (u zavisnosti od veličine keksa).
Ređala sam po 18 kesića po redu (3*6) i imala 5 redova, tj. potrošila sam 90 komada keksića.
A vi broj keksića i redova prilagodite modli koju imate. Spekulas keks umočite u mleko i ređajte u modlu.
Premažite sa 6 kašika fila. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Završni sloj je fil. Tortu dekorišite komadićima keksa.
Spekulas torta treba da odstoji u frižideru nekoliko sati pre služenja.
Možda vas zanima:
EKSPLOZIJA UKUSA Ekler tortu svi vole - ne peče se, sočna je i kremasta
Isto je kremasta kao i obični ekleri, samo ćete je mnogo brže napraviti
BRZO I JEDNOSTAVNO Napolitanka torta, gotova za 20 minuta, kremasto zadovoljstvo
Svi će tražiti parče više
ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BRZE KOKOS KOCKE Desert koji uspeva svima, a miriše na ljubav
Ako volite kokos, ovaj desert ćete obožavati.
SLADOLED TORTA Pravi se od samo 3 sastojka, a rashlađiće vas u toplim prolećnim danima
Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.
BRZI TROUGLIĆI SA KEKSOM Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, a uspeće i početnicima
Pojedu se začas, a tope se u ustima.
BRAUNI Kolač koji svi vole a topi se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalni desert za sve sladokusce.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)