POSNI KOLAČ OD MAKA I JABUKA Brzinska poslastica gotova za 30 minuta!

Trpeza/ V.V.

19:32

Slatki kutak 0

Mekan ukusan kolač koji se jednostavno priprema.

POSNI KOLAČ OD MAKA I JABUKA Brzinska poslastica gotova za 30 minuta!
Shutterstock

Sastojci:

100 g mlevenog maka

5 rendanih jabuka

1 šolja brašna

1 šolja griza

1/2 šolje šećera

1 šolja ulja

Za glazuru:

5 kašika džema po želji

100 g čokolade za kuvanje

100 ml biljne pavlake

Priprema:

Jabuke očistite i narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. Sipajte u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Kad se prohladi namažite džemom. Za glazuru, zagrejte pavlaku do ključanja, sklonite sa šporeta, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Prelijte ohlađen kolač i ostavite da se glazura stegne.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 <script type="text/javascript" src=https://services.brid.tv/player/build/brid.min.js></script> <div id="Brid_77264544" class="brid" style="width:16;height:9;" > </div> <script type="text/javascript"> $bp("Brid_77264544", {"id":"37042","width":"16","height":"9","video":"1100937"}); </script>

 

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading