PROBAJTE ZA VIKEND OVAJ FANTASTIČAN RECEPT Kolač s orahom i čokoladom, toliko dobar da nestaje u trenu
Fin, ukusan sočan kolač koji će ulepšati svaki dan
Sastojci za biskivit:
- 1 jaje,
- 180 g šećera,
- 100 ml ulja,
- 200 ml mleka,
- 50 g mlevenih oraha,
- 150 g brašna,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 vanilin šećer
Sastojci za fil:
- 125 g margarina,
- 100 g čokolade za kuvanje,
- 250 ml mleka,
- 8 kašika šećera,
- 230 g mlevenih oraha
Za dekoraciju su potrebni mleveni orasi
Priprema
Za kolač s orasima i čokoladom posudu staviti jaje pa dodati šećer, ulje, mlijeko, vanilin šećer, brašno pomešano sa praškom za pecivo i mlevene orahe pa sjediniti mikserom.
Podmažite i pobrašnite pleh dimenzija 21 k 24 cm ili ga obložite papirom za pečenje. Pripremljenu smesu za biskvit sipajte u pleh i lepo rasporedite smesu. Biskvit pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30-35 minuta.
Za kremu u odgovarajuću posudu stavite narezan margarin, iseckanu čokoladu za kuvanje, mleko i šećer. Kuvajte na niskoj temperaturi dok se sastojci ne istopi. Sklonite šerpu sa vatre i dodajte mlevene orahe i sve sjedinite u fini, glatki krem. Prelijte vrućim kremom preko keksa i ravnomerno rasporedite. Kolač sa orasima i čokoladom treba da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
Pospite je mlevenim orasima i isecite na željene oblike, šipke, kocke...
Možda vas zanima:
ZA ONE KOJI ZNAJU ŠTA JE DOBRO Ove polpete od krompira i sira nestat će brzinom svetlosti s tanjira
Poslužite uz sos i sezonsku salatu
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)