TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku
Nema kome se neće dopasti.
Čokoladna torta
Sastojci:
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
1 kašika kakaa
1/2 praška za pecivo
200 ml čokoladnog mleka
Za I fil:
4 jaja
100 g prah-šećera
200 g margarina
150 g mlevene plazme
150 g čokolade za kuvanje
4 kašike šećera
Za II fil:
2 kesice šlag-krema od čokolade
200 ml mleka
Za glazuru:
2 jajeta
4 kašike šećera
200 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje. Umutite belanca u čvrst sneg i dodajte šećer malo-pomalo, a zatim ostale sastojke. Smesu stavite u okrugli pleh prethodno podmazan s malo margarina i brašna, a možete da koristite i papir za pečenje. Koru pecite 15 minuta na 180 stepeni. Prvi fi l: Umutite belanca sa šećerom. Čokoladu istopite na pari. U belanca postepeno dodajte žumanca, a zatim dodajte i vruću čokoladu i lagano sjedinite smesu. U drugoj posudi izmutite margarin i prah šećer i toj smesi lagano dodajte jaja i čokoladu, a na kraju u smesu dodajte i mlevenu plazmu. Za drugi fi l umutite samo krem-šlag s mlekom u čvrstu kremu. Za glazuru vam je potrebno da umutite jaja i šećer, te da ih prokuvate na pari, potom dodajte i čokoladu i
lagano mešajte dok ne dobijete sjajnu glazuru. Kada je glazura gotova, na poslužavnik stavite koru, prelijte je čokoladnim mlekom, stavite prvi čokoladni fi l, pa čokoladnu kremu i na kraju prelijte glazurom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRAŽIĆE SE PARČE VIŠE Pijana torta oduševiće svakog gosta
Prste da poližeš!
UŽIVANCIJA NA NIVOU Čokoladna rapsodija ukusa u ustima
Divne je strukture.
MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom
Jednostavna priprema će vas iznenaditi.
NAJSOČNIJA TORTA Čokoladni troslojni desert nije NI NALIK nekom drugom
Uživaćete u svakom zalogaju...
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)