ČOKO+VISKI=DOBITNA KOMBINACIJA Napravite ultimativnu kremastu čaroliju

Alo.rs

13:27

Slatki kutak 0

Očaraće vas spoj ovih kombinacija.

čokoladna torta
Shutterstock

Čoko-viski torta

Sastojci:

700 g mlevenog keksa

2 kašike kakaa

150 g šećera

1 kesica vanilin šećera

200 ml mlake vode

2 kašike viskija

150 g putera

150 ml slatke pavlake

150 g čokolade

150 g oraha

Priprema:

Pomešajte šećer, vanilin šećer, kakao i mlaku vodu. Puter ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi pa ubacite i njega i dobro sjedinite, da nema grudvica. Smesu stavite na ringlu da provri, pa ostavite da se krčka oko 10 minuta. Sklonite s ringle, dodajte viski i ostavite da se ohladi oko 20 minuta. Orahe sitno iseckajte i pomešajte s mlevenim keksom. Kad se prokuvana smesa ohladi, dodajte keksu i orasima. Sipajte u pleh i ostavite u frižideru na pola sata. Slatku pavlaku stavite da se greje, pa dodajte čokoladu da se otopi. Kad se ona otopi, prelijte preko torte, pa vratite u frižider. Ukrasite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading