DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
Kruške sa rumom
Sastojci:
6 kruški (možete i jabuke)
2 šolje šećera
5 šolja vode
200 ml ruma
Za dekoraciju:
50 g čokolade za kuvanje
20 g putera
Priprema:
Oljuštite kruške tako da im ostavite peteljke, radi lepšeg izgleda, a i biće zgodnije jer ćete imati za šta da
držite krušku. U dublju šerpu sipajte sav šećer, vodu i rum i ringlu podesite na srednju jačinu. Zatim položite kruške u šerpu i ostavite ih da se kuvaju oko 40 minuta. Najbolje je da proverite, trebalo bi da budu mekše, ali ne raskuvane. Dok se one kuvaju, otopite čokoladu na pari, koju ćete pre toga pomešati sa puterom. Kada
budu gotove, kruške izvadite na tanjir, ali ih stavite uspravno, pa ih prelijte toplom čokoladom. Sa strane stavite kuglu sladoleda od vanile, koji se odlično slaže i po ukusu, ali i zato što je hladan.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEĆETE MOĆI DA PRESTANETE DA IH JEDETE Palačinke sa neodoljivim kremom
Potrudićete se da ispadnu najukusnije moguće.
SLASNA RUM TORTA ZA SVE PRILIKE Ukus sa suvim voćem će vas očarati
Zaista je jedinstvena.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
BRZE KOKOS KOCKE Desert koji uspeva svima, a miriše na ljubav
Ako volite kokos, ovaj desert ćete obožavati.
SLADOLED TORTA Pravi se od samo 3 sastojka, a rashlađiće vas u toplim prolećnim danima
Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.
BRZI TROUGLIĆI SA KEKSOM Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, a uspeće i početnicima
Pojedu se začas, a tope se u ustima.
KEKS TORTA Očaravajuća brza poslastica koja se smaže za tren oka, a svi je vole
Nepečena poslastica osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)