POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!

Trpeza/ V.V.

13:01

Slatki kutak 0

Starinski kolač koji svi vole.

POSNA LENJA PITA S JABUKAMA Savršena je, nećete uopšte primetiti razliku!
Shutterstock

Sastojci:

Kora:

12 šoljica mekog brašna

7 šoljica šećera 

6 šoljica vruće vode

3 šoljice ulja

1 prašak za pecivo

Fil:

1 kg jabuka

1 šoljica šećera

1 kesica cimeta

Za posipanje:

šećer u prahu

Priprema:

Jabuke oljuštiti i izrendati. Dodati šećer i cimet i kratko ih prokuvati da voda ispari. Za testo izmešati sve navedene sastojke. Smesa je malo gušća nego za palačinke. U podmazan pleh sipati pola smese i peći desetak minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvaditi pleh iz rerne i rasporediti fil preko kore i preko sipati drugu polovinu smese za koru. Vratiti pleh u rernu i peći dok pita ne dobije smeđu boju, oko 20 minuta. Ohlađen kolač posuti prah šečerom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading