MEKAN KAO SUNĐER Kolač od neverovatnih sastojaka, a nema čokolade
Oduševiće vas ukus.
Kolač od kakaoa i tikvice
Sastojci:
250 g tikvice
2 kašičice soka od narandže
120 ml mlaćenice
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1/4 kašičice soli
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice muskatnog oraščića
30 g kakaoa
3 jajeta
150 g šećera
2 štapića vanile
120 ml ulja
1 kašičica rendane narandžine kore
120 g mlevenih oraha
Priprema:
Za jedan kalup dužine oko 30 cm. Tikvice operite, očistite i isecite na tanke kolutove. Stavite ih u posudu s narandžinim sokom, pokrijte i ostavite da se lagano kuvaju pet minuta, pa ih izmiksujte. Dodajte mlaćenicu, ostavite da se malo ohladi. Kalup namažite masnoćom. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Brašno, prašak za pecivo, sodu, začine i kakao stavite u prikladnu posudu i izmešajte. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom, vanilinim štapićima, uljem i narandžinom korom. Pomešajte smesu od brašna i smesu od jaja. Oprezno dodajte tikvice. Umešajte orahe i testo te stavite u namašćeni kalup. Pecite u rerni na 160 stepeni oko 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJUKUSNIJI I BRZI KOLAČ Starinski način pripreme neodoljive poslastice
Oduševiće vas laka priprema.
DESERT KOJI NE MOŽE DA RAZOČARA Lenja pita sa OVIM sezonskim voćem je preukusna!
Smutite i prespete u tepsiju.
POSLASTICA SA HRSKAVIM TESTOM Krambl s kajsijama se topi u ustima
Nećet moći da prestanete da ga jedete.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
PISTAĆ LOPTICE Očaravajući zalogajčići smažu se za tren oka, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Neodoljivi sitni kolači tope se u ustima, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima
Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.
AKO VOLITE KLASIČNE MAFINE OVE ĆETE OBOŽAVATI Kikiriki puter im daje posebnu draž
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)