OSETITE DUH ORIJENTA Sa baklavom sa pistaćima imaćete osećaj kao da ste u Istanbulu
Slatka i sočna poslastica.
Baklava sa pistaćima
Sastojci:
500 g kora
300 g iseckanih pistaća
500 g mlevenih oraha
1 kesica vanilin šećera
1 kašika ulja
100 ml vode
Za preliv:
500 ml vode
250 g šećera
1 kesica vanilin šećera
sok 1 limuna
Priprema:
Pomešajte pistaće, orahe i vanilin šećer. U drugoj činijici pomešajte ulje i vodu za premazivanje kora. U podmazan pleh ređajte četiri kore i svaku premažite mešavinom ulja i vode. Pospite pistaćima i orasima, poklopite korom i tako dok se ne potroše sve sastojke. Isecite baklavu na manje kockice i stavite da se peče u rernu zagrejanu na 220 stepeni, oko 30 minuta. Skuvajte preliv od vode, šećera i limunovog soka. Toplu i pečenu baklavu prelijte skuvanim sirupom i ostavite da se ohladi i da baklava upije sirup, pa onda poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA, MEKANA, UKUSNA Baklava sa makom je sve što vam treba danas od slatkiša
Pripremite je na jednostavan način.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)