PODIŽE ŠEĆER U SEKUNDI Ko može da odoli PREUKUSNOJ i neprevaziđenoj baklavi sa orasima?
Slatki, mali zalogaji.
Baklava
Sastojci:
300g mlevenih oraha
200g seckanih oraha
1 kg tankih kora za pitu
500 g šećera
500-700 ml vode
2 vanilin-šećera
1 limun
malo ulja
Priprema:
U posudi pomešajte mlevene orahe, seckane orahe i šest kašika prezli. Dobro izmešajte da se masa sjedini. Uzmite jednu koru i premažite je uljem, savijte je po dužini jednom, pa još jednom. Na tako savijenu koru
dodajte smesu i savijajte u obliku trougla. Postupak ponovite sa preostalim korama. Ređajte na prethodno nauljen pleh. Pecite na 200 stepeni deset minuta, a zatim smanjite na 150 stepeni i pecite još 40 minuta ili
dok baklava ne porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSETITE DUH ORIJENTA Sa baklavom sa pistaćima imaćete osećaj kao da ste u Istanbulu
Slatka i sočna poslastica.
MOŽE DA SE POSLUŽI I KAO KOLAČ Neodoljiva poslastica sa mlevenim keksom
Svi će je zavoleti.
SOČNA, MEKANA, UKUSNA Baklava sa makom je sve što vam treba danas od slatkiša
Pripremite je na jednostavan način.
NAJBOLJA DOMAĆA ALVA Sa dodatkom oraha - topi se u ustima
Idealna poslastica.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)