TESTO POPUT PAMUKA Slatke kiflice neodoljive za svaku zgodu
Ukusne su i prefinjene za svakog gosta.
Mekane slatke kiflice
Sastojci:
Za testo:
450 g brašna
prstohvat soli
200 ml mleka
15 g šećera
1 kašičica suvog kvasca
1 jaje
1 žumance
25 g putera
1 kesica vanilin-šećera
Za nadev:
200 g čokolade
150 g pečenih mlevenih oraha
1 burbon vanilin-šećer
1/2 kašičice cimeta
20 ml ruma
Za premaz:
1 belance
Priprema:
Testo: U toplo mleko dodajte šećer i kvasac, promešajte i sačekajte da se kvasac aktivira. Jaje i žumance dobro umutite, dodajte vanilin-šećer i puter, pa promešajte sastojke. U prosejano brašno dodajte so, jaja i kvasac i zamesite glatko testo. Umešeno testo prekrijte i ostavite na toplom da se duplira. Nadev: Čokoladu rastopite na pari, dodajte mlevene orahe, cimet, burbon vanilin-šećer i sve dobro promešajte. Skloniti s pare i ostavite da se prohladi. Finalni postupak: Nadošlo testo premesite, podelite na dva dela i svaku jufku tanko rastanjite u okrugli oblik. Zatim, unakrsno isecite na po 16 delova. Na širi deo svakog trougla stavite po
vrhom punu kašičicu nadeva. Ivice blago razvucite pa prebacite ka filu, (prekrijte ga, ušuškajte, da ne iscuri), pa lagano povlačite testo ka sebi i rolajte u kiflicu. Položite na pleh oblože n papirom za pečenje i ostavite desetak minuta na toplom da nadođu. Za to vreme ugrejte rernu na 200 stepeni. Kifl ice premažite blago umućenim belancetom i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečene i prohlađene kiflice
pospite šećerom u prahu i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)