TESTO POPUT PAMUKA Slatke kiflice neodoljive za svaku zgodu

Alo.rs

12:00

Slatki kutak 0

Ukusne su i prefinjene za svakog gosta.

TESTO POPUT PAMUKA Slatke kiflice neodoljive za svaku zgodu
Schutterstock

Mekane slatke kiflice

Sastojci:

Za testo:

450 g brašna

prstohvat soli

200 ml mleka

15 g šećera

1 kašičica suvog kvasca

1 jaje

1 žumance

25 g putera

1 kesica vanilin-šećera

Za nadev:

200 g čokolade

150 g pečenih mlevenih oraha

1 burbon vanilin-šećer

1/2 kašičice cimeta

20 ml ruma

Za premaz:

1 belance

Priprema:

Testo: U toplo mleko dodajte šećer i kvasac, promešajte i sačekajte da se kvasac aktivira. Jaje i žumance dobro umutite, dodajte vanilin-šećer i puter, pa promešajte sastojke. U prosejano brašno dodajte so, jaja i kvasac i zamesite glatko testo. Umešeno testo prekrijte i ostavite na toplom da se duplira. Nadev: Čokoladu rastopite na pari, dodajte mlevene orahe, cimet, burbon vanilin-šećer i sve dobro promešajte. Skloniti s pare i ostavite da se prohladi. Finalni postupak: Nadošlo testo premesite, podelite na dva dela i svaku jufku tanko rastanjite u okrugli oblik. Zatim, unakrsno isecite na po 16 delova. Na širi deo svakog trougla stavite po 
vrhom punu kašičicu nadeva. Ivice blago razvucite pa prebacite ka filu, (prekrijte ga, ušuškajte, da ne iscuri), pa lagano povlačite testo ka sebi i rolajte u kiflicu. Položite na pleh oblože n papirom za pečenje i ostavite desetak minuta na toplom da nadođu. Za to vreme ugrejte rernu na 200 stepeni. Kifl ice premažite blago umućenim belancetom i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pečene i prohlađene kiflice 
pospite šećerom u prahu i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading