NAJLEPŠE SE SLAŽE UZ POPODNEVNU KAFU Parče ove torte sa pomorandžom i šargarepom ulepšaće vam dan
Neuobičajeni spoj sastojaka.
Torta sa šargarepom i pomorandžom
Sastojci:
2 šoljice brašna
1,5 šoljica narendane šargarepe
2 kašičice cimeta
1 pomorandža
7 kašičica šećera
pola šoljice ulja
prašak za pecivo
1 šaka oraha
Za preliv:
2 kašičice kakao
malo ulja
malo mleka od soje
2 kašičice šećera
Priprema:
Izrendajte šargarepu, što sitnije, to bolje. U to narendajte celu koru jedne pomorandže. Iscedite sok od pomorandže i pomešajte sa uljem i šećerom. U drugoj posudi promešajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Orahe naseckajte sitno i to ubacite. Taj miks dodajte u sok od pomorandže, pa polako ubacite šargarepu. Po potrebi dodajte malo mleka od soje. Stavite u rernu 40 minuta na 180 stepeni. Za preliv sve sastojke pomešajte i stavite na maksimalnu temperaturu. Mešajte 2-3 minuta dok se ne zgusne i prelijte preko torte. Ostavite da očvrsne, pa poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MEK I SOČAN BISKVIT, A FIL NEODOLJIV Torta koja osvaja i ukusom i izgledom
Jednostavna priprema će vas iznenaditi.
TORTA KOJA NIKAD NE IZLAZI IZ MODE Reforma je najprepoznatljiva među poslasticama
Čokoladno i kremasto zadovoljstvo.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
Komentari (0)