STARINSKA POSLASTICA NA NOV NAČIN Štrudla sa jabukama i suvim grožđem od lisnatog testa

Trpeza/ V.V.

19:00

Slatki kutak 0

Slatkiš koji ćete napraviti za jedan sat zajedno sa pečenjem.

STARINSKA POSLASTICA NA NOV NAČIN Štrudla sa jabukama i suvim grožđem od lisnatog testa
Shutterstock

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

4 jabuke

200 g suvog grožđa

200 g šećera

50 g margarina

1 kesica cimeta

Šećer u prahu

Priprema:

Jabuke oljuštite, očistite od semenki i iseckajte na komadiće. Stavite ih u šerpu, dodajte suvo grožđe, šećer, cimet i 2-3 kašike vode. Dinstajte na tihoj vatri oko 15 minuta dok se smesa malo ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Odleđeno lisnato testo rastanjite na debljinu 0,5 cm, premažite istopljenim margarinom, pa rasporedite fil od jabuka. Urolajte, pa isto ponovite i sa drugim komadom lisnatog testa. Stavite u podmazan pleh i odozgo premažite ostatkom istopljenog margarina. Pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Kad se ohladi pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading