PROSTO SAVRŠENA Štrudla sa jabukama i brusnicama, pravi se od lisnatog testa, pa je krckava i ukusna
Brza poslastica koja će vas oduševiti.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
200 g suvih brusnica
6 rendanih jabuka
6 kašika seckanih oraha
1,5 kašika ulja
10 kašika soka od brusnice (ili višanja)
1 kašičica cimeta
2 kašike mleka
Priprema:
Odmrznuto lisnato testo istanjite oklagijom. Premažite oba dela uljem pa sokom, pospite iseckanim orasima i rendanim isceđenim jabukama. Preko pospite brusnice i urolajte u štrudle. Stavite u pleh obložen papiromn za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Testo treba da dobije zlatno-smeđu boju. Kad se štrudle ohlade pospite ih šećerom u prahu.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)