TOPE SE U USTIMA Na posni petak ovaj slatkiš je idealan da se zasladite!
Ne može dan proći bez njega.
Posne kocke
Sastojci:
1 čaša ulja (2dl)
1 čaša šećera
2 čaše brašna
1 čaša soka iz kompota od šljiva
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašika kakaoa
1 čaša šljiva iz kompota
5 kašika džema od šljiva
100 g čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
U posudu staviti šećer, ulje, brašno, sok iz kompota, kakao, prašak za pecivo. Umutiti mikserom, dodati šljive iz kompota i izmešati. Masu staviti u pouljen kalup veličine 20×30 cm i posuti brašnom. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Kolač ohladiti i dok je još mlak, premazati ga džemom i preliti istopljenom čokoladom pomešanom sa 4 kašike ulja.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZNATE LI ŠTA JE PAPULA? Probajte da je napravite i ješćete je stalno!
Idealno je predjelo.
PUN TANJIR VITAMINA Piletina sa povrćem jede se uz posebno društvo
Oduševiće vas spoj ukusa.
PRAVI RECEPT ZA GRČKI SPECIJALITET Ovom suvlakiju niko ne može da odoli!
Oduševićete se ukusom.
NAJBOLJI RECEPT ZA SLATKO Neobični sastojci za jelo iz tegle od LJUTIH PAPRIKA
Može biti i doručak i večera.
MEDENA PITA SE TOPI U USTIMA Očaravajuća poslastica raspametiće goste na slavi, a izdašna i neodoljiva
Ako volite čuvenu Medovik tortu, ovu pitu ćete obožavati.
CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.
ČOKOLADNI TARTUFI SA KOKOSOM Naprave se lako, a pojedu čim se postave, otopićete se od miline
Od navedene količine dobićete 18 tartufa.
STARINSKA ŠUSTER PITA Sve domaćice u Jugoslaviji su znale recept, jeftina i izdašna
Starinska poslastica sa džemom podsetiće vas na bakinu kuhinju i stara vremena.
MOKRA ČOKOLADNA TORTA Jeftina poslastica skupog ukusa koja miriše na ljubav
Neodoljiva i ukusna, a pravi se od jednostavnih sastojaka koje svaka domaćica ima u kuhinji.
Komentari (0)