PUN TANJIR VITAMINA Piletina sa povrćem jede se uz posebno društvo
Oduševiće vas spoj ukusa.
Pileći ajmokac
Sastojci:
300 ml supe
kuvano pileće meso
50 ml mleka
1 kašika pavlake
1 komadić putera
1 kašika limunovog soka
4 čena belog luka
1 kašika brašna
1 kašika začina
peršunov list, mirođija, malo ulja
Priprema:
Skuvati supu, povaditi meso i povrće. Meso iseckati. Na maslacu i ulju propržiti kašiku brašna, pa dodati seckan beli luk. Zatim dodavati po malo supe i mešati do željene gustine. U mleko staviti pavlaku, dobro izmutiti žicom, ajmokac skloniti sa šporeta, pa dodati mleko i pavlaku i mešati žicom da se ne zgrudva. Vratiti na šporet, dodati začin, mirođiju, i seckan peršunov list. U to dodati seckano pileće meso. Ako je potrebno, dodati još supe ako je ajmokac gust. Servirati uz kuvano povrće iz supe.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNO JELO KOJE SVI VOLE Podvarak sa mesom po bakinom receptu topi se u ustima
Što više masti, to je ukusniji.
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
SPECIJALITET ZA SVE UKUĆANE Bolonjeze tart se lako pravi, a mnogo je ukusan
Nastavićete da pravite ovo jelo.
NAJBOLJA JE PILETINA NA INDIJSKI NAČIN Jelo se zove Tika masala i strašno je ukusan
Sve sastojke volite, sigurno.
KAKO DA BRAŠNO OSTANE SVEŽE I DO GODINU DANA Potrebno je da uradite ovo i biće kao tek kupljeno
Postoje neka pravila kada je čuvanje brašna u pitanju. Na taj način neće doći do pojave moljaca ni propadanja od stajanja.
OČISTITE SUDOPERU BRZO I LAKO Provereno uspeva a sijaće se kao ogledalo
Napravite ovu jednostavnu smesu i učinite da sudopera zablista.
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)