SAMO 4 SASTOJKA Sočna i mirišljava pita sa malinama od gotovih kora
Jednostavan recept za ukusnu poslasticu.
Sastojci:
500 g kora za pitu
500 g zaleđenih malina
200 g mlevenog keksa
200 g šećera
Ulje, šećer u prahu
Priprema:
Uzmite tri kore, svaku poprskajte sa malo ulja i pospite sa malo šećera. Poređajte ih jednu na drugu. Odleđene i oceđene maline poslažite po ivici poslednje kore, preko njih pospite tri kašičice keksa i dve kašike šećera. Urolajte i stavite u podmazan pleh obložen papirom za pečenje. Na isti način napraviti ostale rolate. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene. Kad se ohlade pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KAPRI KOLAČ SA MALINAMA Omiljen slatkiš sa dva fila i voćem, pravo slatko savršenstvo!
Poslastica koju svi obožavaju.
BRZA, A ODLIČNA Mrvičasta pita sa jagodama, pun pogodak kada vam se jede nešto slatko
Pravo je vreme za fini kolač s jagodama.
VIKEND SLATKIŠ Sočna pita od starog hleba i jagoda je super poslastica
Iskoristite ostatke hleba da napravite ukusan kolač.
NAJLEPŠA PITA SA VIŠNJAMA I JOGURTOM Prelivena sirupom i toliko sočna da odmah zaboravite na druge!
Počastite se slatkom pitom koja se jednostavno pravi, a svima se dopada.
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
POSNA ŠVARCVALD TORTA Očaravajuća poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite Švarcvald tortu, njenu posnu verziju ćete obožavati.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike, otopićete se od miline
Idealna za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)