POSLASTICA ZA SVAKU PRILIKU Ovakav čizkejk još uvek niste PROBALI!

Alo.rs

11:00

Slatki kutak 0

Svi su oduševljeni!

posni čizkejk
Shutterstock

Čizkejk

Sastojci:

300 g mlevenog keksa

125 g maslaca

50-100 ml mleka

450 g krem sira

500 ml slatke pavlake

1 kesica želatina

200-230 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

1 kesica kremfiksa

450 g voća po želji

2 kesice crvenog mlevenog želatina

4-5 kašika šećera

Priprema:

Keks, mleko i maslac umesiti i masu u kalup rukama utapkati kao podlogu. Slatku pavlaku umutiti mikserom sa kremfiksom. U drugoj posudi umutiti sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i kašičicom arome vanile. Spojiti ove dve smese. Želatin preliti sa četiri kašike hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati na vatri do tačke ključanja (ne sme da provri). Sipati u smesu sa sirom i slatkom pavlakom i izmiksati, zatim fi l staviti preko kore. Voće zajedno sa svojim sokom i šećer staviti da prokuvaju 10 minuta. Dve kesice želatina preliti sa osam kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim zagrevati do tačke vrenja, isto kao i u prethodnom postupku. Otopljen želatin dodati u posudu sa voćem i ostaviti oko jedan sat da se prohladi. Preliti fil, preko fila i ostaviti u frižideru nekoliko sati.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading