ZASLADITE SE OVOG PONEDELJKA Slatkiš koji svi volimo napravite u ČAŠI

Alo.rs

11:00

Slatki kutak 0

Ne može da vam ne uspe.

ZASLADITE SE OVOG PONEDELJKA Slatkiš koji svi volimo napravite u ČAŠI
Shutterstock

Čizkejk u tepsiji

Sastojci:

80 g putera

300 g keksa

3 kašike soka od pomorandže

500 g krem sira

250 ml slatke pavlake

2 kašičice želatina

150 g šećera

300 g jagoda

Priprema:

Otopite želatin sa 200 ml vrele vode pa ostavite da se ohladi ali ne dopustite da se stegne. Tepsiju u kojoj ćete spremiti kolač namažite puterom. Otopljeni puter pomešajte sa keksom i sokom od pomorandže i dobro utapkajte u tepsiju. Umutite krem sir sa šećerom dok ne postane kremasto pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Ubacite želatin i ručno umešajte dok se ne sjedini, prelijte preko keksa, pa ostavite u frižideru da se stegne. Ako koristite zamrznute jagode, odmrznite ih i ocedite pa ubacite želatin i spremite po uputstvu. Prelijte preko čizkejka i ostavite najbolje preko noći da se kolač stegne.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading