OVO SIGURNO NISTE JELI Palačinke sa jagodama u testu, uz njih vam ništa drugo ne treba!
Probajte omiljenu poslasticu pripremljenu na malo drugačiji način.
Sastojci:
1 l mleka
3 jaja
200 g jagoda
2 kašike putera
2 kašike šećera
prstohvat soli
brašno po potrebi
Priprema:
Cela jaja umutite sa šećerom, dodajte puter, so, mleko i brašno po potrebi da dobijete smesu malo gušću nego za obične palačinke. Dodajte oprane i sitno iseckane ili izgnječene jagode i izmešajte. Pecite u zagrejanom tiganju koji ste namazali s malo ulja sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Palačinke možete da jedete posute prah šećerom, namazane marmeladom od jagode, ali toliko su ukusne da vam ništa nije potrebno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PALAČINKE U NEODOLJIVOM SOSU Preklopite ih i uživajte u njihovom prelepom ukusu
Deca će se najviše obradovati.
RECEPT ZA PALAČINKE Uvek su dobar izbor za večeru, a ove su neverovatno mekane
Najvažnije je da u smesi ne bude grudvica i da ih pržite na vrelom tiganju koji ste podmazali sa malo ulja.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)