VEČNO OMILJENE Princes krofne, najfiniji i najkremastiji slatki zalogaji

Trpeza/ V.V.

17:00

Slatki kutak 0

Po ovom receptu će vam sigurno uspeti.

VEČNO OMILJENE Princes krofne, najfiniji i najkremastiji slatki zalogaji
Shutterstock

Sastojci:

Za krofne:

230 g mekog brašna

5 celih jaja

2 čaše vode

1 čaša ulja

Za fil:

1 l mleka

3 kese pudinga od vanile

4 žumanca

8 kašika šećera

250 g margarina

Priprema:

Stavite da provri voda i postepeno dodajte ulje, pa brašno sve vreme mešajući. Dodajte jaja, jedno po jedno muteći mikserom. Vadite kašičicom smesu veličine oraha i stavljajte na pleh obložen pek papirom sa razmakom jer će da narastu. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne dobiju smeđu boju.

Fil: Stavite mleko da provri pa dodajte puding umućen sa žumancima i šećerom. Mešajte sve vreme na tihoj vatri dok se ne zgusne ili mutite mikserom. U ohlađen fil dodajte omekšali margarin i penasto umutite mikserom. Krofnice presecite na pola, nafilujte i spojite. Ukrasite po želji, šećerom u orahu ili istopljenom čokoladom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading