ČOKOLADNA TORTA gotova u mikrotalasnoj za SAMO PET MINUTA s merama NA KAŠIKU
Konačno je došlo lepo vreme i što više vremena treba da provodimo napolju, zato je ova slasna čokoladna torta sjajan recept jer se pravi u mikrotalasnoj za samo pet minuta.
Brza čokoladna torta
Sastojci:
2 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
2 kašike kakaoa
12 kašika brašna
1 kašika ruma
malo cimeta
1 kesica praška za peciva
2 dl slatke pavlake
100 g mlečne čokolade
malo mlevenih oraha malo ruma ili mleka
Priprema:
Mikrotalasna pećnica treba da bude podešena na 800 W. Pripremite vatrostalni kalup od 22 cm. Jaja dobro umutite žicom, dodajte jedan po jedan ostatak sastojaka, sipajte u kalup za rernu. Stavite u mikrotalasnu pećnicu 5 minuta na najvišu temperaturu. Zagrejte slatku pavlaku i u njoj otopite čokoladu. Kada je torta gotova, sačekajte nekoliko minuta pa je bukvalno izvucite na tanjir i prelijte slatkom pavlakom i čokoladom. Ukrasite mlevenim orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)