ČOKOLADNA TORTA ZA 5 MINUTA Mere su na kašiku, peče se u mikrotalasnoj i svima uspe!
Sočna torta bogatog ukusa.
Sastojci:
2 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
8 kašika brašna
4 kašike mlevenih oraha
2 kašike kakaoa
1 kašika ruma
1 prašak za pecivo
Preliv:
200 ml slatke pavlake
100 g mlečne čokolade
Dekoracija:
2 kašike mlevenih oraha
Priprema:
Umutite jaja ručnom mutilicom, pa dodati šećer i sjediniti, Zatim dodati mleko, ulje i rum. Sjediniti i dodati pomešane brašno, orahe, kakao i prašak za pecivo. Izmešati i sipati u vatrostalnu okruglu činiju prečnika 22 cm. Mikrotalasnu rernu uključite na 800 W i pecite tortu 5 minuta. Slatku pavlaku sa čokoladom stavite na tihu vatru i mešajte dok se čokolada ne istopi. Pečenu tortu ostavite da stoji 3-4 minuta, pa izvrnite na tanjir (da donja strana bude gore) i prelijte glazurom. Ukrasite mlevenim orasima.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SVETSKI DAN ČOKOLADE proslavite najlepšom ČOKOLADNOM TORTOM u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj
Ako želite da se zasladite ili proslavite neki važan datum, ova torta od čokolade i milerama je pravi izbor.
SLATKA FANTAZIJA Čokoladna torta koja će oduševiti goste, a posebno decu
Ima tri kore i fil, ali se brzo pravi.
NAJBRŽA POSLASTICA Keks torta od oraha, pravi se od nekoliko sastojaka koje imate u kući
Torta je velika i odlično posluženje kada vam dolaze gosti.
TROSTRUKI UŽITAK Tart od tri vrste čokolade po receptu blogerke Julie Radojević iz Beograda
Slatko ne ide u stomak nego u srce – moto je kulinarske blogerke Julie Radojević iz Beograda koja je majstor za pravljenje slatkiša.
GURABIJE Drevni desert iz Persije čiji se recept prenosio vekovima
Kolač nastao u staroj Persiji stekao je popularnost širom sveta, a spremićete za tren oka.
BRZA I JEDNOSTAVNA POSLASTICA Krepi dušu i telo, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica sa bananama za sva vremena i prilike.
NEPEČENA SLATKA FANTAZIJA Brza poslastica koju niko ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Fenomenalna torta osvaja na prvi zalogaj, a topi se u ustima.
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE Tope se u ustima, a mekane kao duša
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce.
BRZ, LAK I JEDNOSTAVAN DESERT Harmonika pita idealna za iznenadne goste i prave sladokusce
Sočni slatkiš raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)