KOLAČ SA KAJSIJAMA Najlepši slatkiš s merama na šolje, pravo zadovoljstvo i za pravljenje i za jelo!
Voćni kolač koji se brzo i jednostavno pravi, ali to ne utiče na njegov savršen ukus.
Sastojci:
Za koru:
500 g očišćenih kajsija
3 jaja
3 šolje (od 200 ml) brašna
1 šolja jogurta
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Umutiti dobro jaja sa šećerom, pa dodati jogurt, ulje i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Pola smese izručiti u podmazan pleh i peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvaditi pa poređati polovine kajsija. Sipati preko ostatak smese i peći još pola sata, ali smanjiti temperaturu rerne na 180 stepeni. Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu i iseći na kocke.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAJBOLJI ŽUTI KOLAČ S MALINAMA Ako želite da bude vazdušast i mekan, napravite ga po receptu Dragice Marković
Odličan recept za obožavani biskvit s malinama koji će uspeti svim domaćicama!
KOLAČ OD JABUKA I GRIZA S MERAMA NA ŠOLJE Sočan, preukusan, napravi se lako, a još i jeftin!!
Starinski kolač čija popularnost ne prolazi.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Izgleda prelepo, ukus mu je savršen, a brzo i lako se pravi!
Počastite se za vikend ovim prelepim slatkišem.
ŽUTI KOLAČ S MALINAMA Omiljeni slatkiš se lako i brzo pravi, a plus je i - jeftin!
Mekani kolač sa voćem koji deca obožavaju.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
KOLAČ SA JABUKAMA Brzi desert nestaće sa stola odmah, a mekan kao duša
Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.
Komentari (0)