ZBOG NJE SE PREKIDA DIJETA Čoko plazma torta, slatkiš čiji ukus vole sve generacije
Plazma i čokolada su omiljene namirnice mališana, te im je čoko-plazma torta jedna od omiljenih, ni odrasli joj ne mogu odoleti
SASTOJCI:
– za koru
4 belanca
100 gr šećera
30 ml vode
60 gr oraha
50 gr brašna
10 gr praška za pecivo
– preliv za koru
100 gr čokolade
30 ml mleka
– fil
4 žumanca
1 l mleka
120 gr pudinga od vanile
10 kašika šećera
250 gr maslaca ili margarina
150 gr šećera u prahu
200 gr čokolade
200 gr plazma keksa
Priprema
Kora: Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Ulupati belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje.
Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo pa istresti smesu u pleh prečnika 24 cm.
Peći 15 – 20 minuta, zavisno od rerne.
Dok se kora peče možete skuvati fil.
Fil: Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati odoktivno 200 ml mleka, a ostatak staviti da provri.
Kad mleko provri zakuvati pudinge i mešati.
Kad se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.
Pola odmah istresti preko izlomljene čokolade i mešati da se otopi čokolada, pa ostaviti oba dela da se potpuno ohlade.
Ulupati margarin sa šećerom u prahu pa i njega podeliti na 2 jednaka dela.
Prvom delu dodati pola vanila pudinga i izmutiti, pa dodati i ostatak i sve zajedno umutiti.
Dobijenom kremu dodati plazma keks i umutiti.
Ako vam se učini da je masa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.
Drugom delu margarina dodajte čokoladni deo i umutite.
Otopiti 100 gr čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore.
Ostaviti malo da se stegne pa naneti sav krem sa plazmom, pa odozgo čokoladni krem.
Ulupati šlag i staviti preko torte ili dekorisati po želji (možete je posuti mlevenim orasima, keksom, čokoladom).
Tortu ostaviti da odstoji bar nekoliko sati pre služenja da se kora otpusti.
Možda vas zanima:
BEZ ČEKANJA DA TESTO NARASTE Vazdušasti bakini uštipci, gotovi za tren oka
Domaći uštipci garantuju da od stola nećete ustati gladni
STARINSKA POSLASTICA KOJA OBARA SVE REKORDE Diplomat torta, stvorena za vrhunsko uživanje
Otkrivamo vam originalni recept kako biste mogli ovaj čokoladni desert praviti kada poželite
KLASIK BOŽANSKOG UKUSA Bajadera torta, slasno savršenstvo koje se ne zaboravlja
Bajadera torta spada u red klasničnih torti, koje su se često pravile, a sad su pomalo zaboravljene
KOLAČ SA PIŠKOTAMA, MALINAMA I ČIZKEJK FILOM Lagana i osvežavajuća poslastica vraća osmeh
Spoj piškota, voćnog i belog fila čini ovaj kolač idealnim kada želite da se zasladite, a treba vam jednostavan recept
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)