NAJGORA GREŠKA KOJA UPROPASTI SVE KOLAČE Kore splasnu, krem bude grozan! 1 savet rešava problem
Da bi testo moglo da naraste, neophodno je da se šećer i puter dobro umute
Jedna od najčešćih grešaka koja može da upropasti svaki slatkiš je mešanje šećera sa puterom ili margarinom. Ako ovu smesu dodajete u testo za pečenje, njena ključna uloga u ovom procesu je da doda lakoću smesi i da se ona "podigne" pod visokom temperaturom. Sladak ukus i masnoća osete se tek kad se slatkiš jede, ali ako je kora ostala gnjecama, nikakav ukus neće moći da popravi ovaj efekat.
Da bi testo moglo da naraste, neophodno je da se šećer i puter dobro umute. Isto važi i ako ovu mešavinu spremate za krem za tortu - mora da bude tako penasto umućena da se kristali šećera uopšte ne osete.
Da biste znali da li ste sve uradili kako treba, nije dovoljno samo da pratite vreme mućenja. U principu, trebalo bi da bude dovoljno oko pet minuta rada mikserom, ali jedini način da budete sigurni je da mešavinu razmažete između dva prsta. Tako ćete najlakše osetiti da li je još ostalo čvrstih kristala i mutite sve dok ne budete sigurni da ih nema.
Takođe, redovno skidajte spatulom smesu sa zidova činije, jer se i tu može zadržati nerastvoren šećer
Možda vas zanima:
ČISTO SAVRŠENSTVO Čokoladna torta, kremasta i sočna, sa neodoljivim ukusom prave sreće
Parče čokoladne torte zaista može da osladi i ulepša čitav dan, reći će čokoljupci. Ipak, da bi zadovoljstvo bilo potpuno, ona mora biti napravljena od kvalitetnih sastojaka i prave čokolade
KOLAČI SA LIMUNOM U SAVRŠENOM SLATKO-KISELKASTOM SPOJU Osvežavajući i lagani
Žuti brauni, tart sa limunom, čizkejk ili kuglof, osvojiće i one koji ne vole slatko.
FENOMENALNI KOLAČI SA MAKOM Lagani i izdašni a neodoljivo ukusni
Ako volite mak, ove kolače ćete da obožavate. Najbolje stavite odmah duplu meru.
NAJLEPŠI KOLAČI SA MEDOM Tope se u ustima, a priprema je jednostavna
Starinski kolač sa orasima, čoko kocke, egipatski kolač, medenjaci ili makovnjača, šta god da izaberete nećete da pogrešite.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)