DOMAĆE TOBLERONE Trouglići od čokolade i keksa, sitni kolači koji se ne peku i gotovi su za 20 minuta!
Odlično slatko posluženje za goste.
Sastojci:
300 g keksa
100 g lešnika
200 g margarina
100 g šećera u prahu
150 g čokolade za kuvanje
sok od 1 pomorandže
Priprema:
Keks izlomite na krupnije komade, dodajte iseckane lešnike, šećer i izmešajte. U šerpi istopite margarin i čokoladu na tihoj vatri i pomešajte sa smesom od keksa. Izmešajte, dodajte sok od pomorandže i opet promešajte. Po potrebi dodajte još malo keksa ili soka, jer smesa treba da bude gusta. U trouglasti kalup stavite providnu foliju da viri sa obe strane, pa sipajte dobijenu smesu. Preklopite folijom i dobro utisnite rukama. Ostavite da se prohladi, pa stavite u frižider da se stegne. Izvadite iz kalupa, isecite parčiće i poslužite.
Možda vas zanima:
STARINSKI PIVČIĆI Sočne, slatke kiflice koje se tradicionalno prave u dane posta
Neponovljivi starinski kolačići koje naše domaćice često prave jer se dobije velika količina, a svi ih vole.
BAJADERA SA LEŠNICIMA Recept za sitne kolače koji odolevaju vremenu, a gotovi su za 20 minuta!
Izdašna poslastica, idealna za porodična okupljanja.
POSNI KOLAČI Oblande sa suvim smokvama i orasima, gotove su za 30 minuta, a savršene!
Ukusni sitni kolači koji se jednostavno pripremaju.
SITNI KOLAČI Slatka salama sa krem bananicama, napravi se za 15 minuta!
Veoma izdašna poslastica od koje se dobije mnogo sitnih kolača.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA TIRAMISU Još bolji od onog klasičnog, a topi se u ustima
Sočan kolač osvojiće i one izbirljive.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
BRZE KOKOS KOCKE Desert koji uspeva svima, a miriše na ljubav
Ako volite kokos, ovaj desert ćete obožavati.
SLADOLED TORTA Pravi se od samo 3 sastojka, a rashlađiće vas u toplim prolećnim danima
Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)