KNEDLE OD GRIZA SA DŽEMOM Mnogo brže se prave nego one od krompira, a božanstvene su!
Obavezno probajte ove knedle, sigurno će vam se dopasti.
Sastojci:
500 ml mleka
250 g brašna
250 g griza
150 g prezli
1 jaje
5 kašika rendane čokolade
1 prašak za pecivo
Džem po izboru
Priprema:
Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade. Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesite glatko testo i napravite valjak. Isecite ga na jednake komade i svaki rastanjite oklagijom. Stavite po kašičicu džema i napraviti knedlu. U zavisnosti od veličine, dobićete oko 20 komada. Kuvajte ih u blago posoljenoj, provreloj vodi. Kad isplivaju na površinu kuvajte ih još 3-4 minuta. Vadite rešetkastom kašikom i uvaljajte u prezle.
Možda vas zanima:
KNEDLE SA DŽEMOM Dok nema šljiva, probajte ovaj recept - brže se prave, mekane su i preukusne
Slatki zalogaji koje ćete obožavati.
KNEDLE OD GRIZA SA DŽEMOM Mnogo brže se prave nego one od krompira, a savršeno su mekane i ukusne!
Obavezno probajte ove knedle, sigurno će vam se dopasti.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)