KNEDLE OD GRIZA SA DŽEMOM Mnogo brže se prave nego one od krompira, a savršeno su mekane i ukusne!

Vesna Vukadinović

15:30

Slatki kutak 0

Obavezno probajte ove knedle, sigurno će vam se dopasti.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 ml mleka

250 g brašna

250 g griza

150 g prezli

1 jaje

5 kašika rendane čokolade

1 prašak za pecivo

Džem po izboru

Priprema:

Skuvajte mleko sa grizom i ohladite. Na malo ulja propržite prezle i ostavite da se ohlade. Kad se griz ohladi dodati jaje, prašak za pecivo, brašno i rendanu čokoladu. Umesite glatko testo i napravite valjak. Isecite ga na jednake komade i svaki rastanjite oklagijom. Stavite po kašičicu džema i napraviti knedlu. U zavisnosti od veličine, dobićete oko 20 komada. Kuvajte ih u blago posoljenoj, provreloj vodi. Kad isplivaju na površinu kuvajte ih još 3-4 minuta. Vadite rešetkastom kašikom i uvaljajte u prezle.

 

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading