HRSKAV I VAZDUŠAST Napravite hleb po receptu najboljih pekara
Prosto neodoljiv...
Zaboravite na kupovinu hleba u pekarama i prodavinaca, jer postoji savršen recept za pripremu kod kuće. Ako želite vazdušast i mekan hleb iznutra, a da mu korica bude hrskava, onda obavezno isprovbajte ovaj recept. Ukus je kao da ste ga kupili u pekari, a uspeće i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
500 g brašna
1 ravna kašika soli
375 ml tople vode
8 g suvog kvasca
1 ravna kašika šećera
Priprema:
U toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa ostavite 10 minuta da se aktivira. U drugoj posudi pomešajte prosejano brašno i so. Zatim dodajte aktivirani kvasac i umesite testo. Pokrijte i ostavite da naraste nekih sat vremena. Zatim na pobrašnjenoj površini premesite testo i oblikujte loptu, pa prebacite u kesu za pečenje. Zasecite hleb po sredini i zatvorite kesu (ali ostavite malo vazduha kako bi hleb mogao da naraste). Stavite kesu na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Bonus video:
Možda vas zanima:
DOMAĆI HLEB MEKAN KAO DUŠA Kada ga napravite po ovom receptu, više nećete jesti kupovni
Probajte domaći hleb kakav niste jeli do sad!
PROVEREN RECEPT ZA HRSKAV I VAZUŠAST HLEB Neodoljiv ukus koji osvaja sve generacije!
Recept kome ćete se vraćati iznova i iznova...
Mlečni hleb mek kao duša: Pecivo toliko lagano i slatko, prosto mami ukusom
Najmekši hleb ikada...
Od ovog hleba ide voda na usta: Ima posebno punjenje, meko je i slasno
Punjeni hleb koji morate probati prvom prilikom
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)