NEVIDLJIVI KOLAČ SA JABUKAMA Žene u Srbiji poludele za ovim receptom, masovno se deli na mrežama
Ova popularna poslastica nastala je u Francuskoj a popularnost je stekla u Japanu. Koliko je dobra pokazuje interesovanje za nju u celom svetu. Mi vam donosimo recept , za ukusan i sladak desert ,koji se topi u ustima.
Potrebno je
3 jaja
2/3 šolje mleka, blago zagrejanog
1 kašičica ekstrakta vanile
pola šolje brašna
2 kašičice šećera u prahu
45 g istopljenog putera
pola kašičice cimeta
prstohvat soli
4 jabuke
Potreban pribor
Tepsija ili pleh
Velika posuda
Seckalica za jabuke
Napomena
Potrebno je da koristite slatke jabuke. Izaberite neku slatku vrstu, da gorčina ne bi promenila ukus.Umesto šećera, možete da koristite zaslađivač. Nemojte da se iznenadite ako se kolač podigne, nakon hlađenja će splasnuti.
Priprema
Zagrejte rernu na 170 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite zajedno mleko, jaja, puter i ekstrakt vanile. Potom brzo dodajte brašno, šećer u prahu, cimet i prašak za pecivo, so, i mešajte dok smesa ne postane glatka. Ogulite koru sa jabuka i isecite jabuke na vrlo tanke kriške, zatim ih dodajte u smesu sa testom i promešajte. Pecite oko 50 do 60 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Pečen kolač ostavite da se dobro ohladi, pa ga pospite šećerom u prahu ili cimetom.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
KOLAČ SA JABUKAMA Brzi desert nestaće sa stola odmah, a mekan kao duša
Savršen spoj sa voćem idealan za tople dane i nedostatak vremena.
Komentari (0)