BAJADERA ČIJI RECEPT DELE MILIONI SRPSKIH DOMAĆICA Istopićete se od slatkoće
Postoji više načina da se napravi bajadera. Isprobajte ovaj naš i više nećete lutati. Spremno dočekajte slavu.
Potrebno je
200ml vode
200gr šećera
250gr maslaca
400gr mlevenog keksa
300gr oraha
100gr crne čokolade
I još za glazuru
170gr crne čokolade
45ml ulja
Priprema
Stavite vodu, šećer i maslac da provre. Potom sklinite sa šporeta i pomešajte mleveni keks i orahe. Smesu podelite na pola pa u jednu polovinu pomešajte crnu čokoladu. Zatim ređajte crni deo da dno pleha pa ga stavite malo da se stegne u zamrzivač. Ponovite postupak i sa svetlijim delom ,redjajte preko crnog dela.Ostavite da se sve stegne. Za to vreme otopite čokoladu sa uljem. To onda nalijte preko bajadere.Zatim ostavite da se dobro ohladi.
Možda vas zanima:
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
BAJADERA Kolač za svaku priliku, svi ga vole, a miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju!
Topi se u ustima, uzećete parče više.
DRUGAČIJA BAJADERA Sa kafom, bademom i orasima, fantazija slatkih ukusa
Sirova bajadera osvojiće vas na prvi zalogaj, kremasta je i posebna.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)