DRUGAČIJA BAJADERA Sa kafom, bademom i orasima, fantazija slatkih ukusa

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Sirova bajadera osvojiće vas na prvi zalogaj, kremasta je i posebna.

bajadera sa kafom
Shutterstock

Potrebno je

  • 130 g oraha 
  • 250 g urmi bez koštica
  • 500 g badema
  • 250 g indijskog oraha
  • 250 ml espreso jake kafe
  • 160 g javorovog sirupa
  • 120 g otopljenog kokosovog ulja
  • 1 kašika kakao praha za posipanje
  • 1 prstohvat soli

za dekoraciju

  • orasi

Priprema

Pleh obložite papirom za pečenje. Dve šolje indijskih oraha sipajte u posudu pa natopite u vodi. Onda izblendajte orahe, urme, bademe i so. Smesi dodajte malo espreso kafe pa promešajte. Rasporedite pripremljenu smesu po tepsiji. Ocedite namočene orahe pa ih izblendajte sa trećinom šoljice espeso kafe, pola šoljice kokosovog ulja i dve trećine šolje javorovog sirupa. Kremastu smesu prelijte preko baze kolača pa poravnajte. Stavite u zamrzivač dva sata. Prebacite kolač na posudu za serviranje pa ga pospite kakao prahom. Na kraju, isecite bajaderu na kocke pa je dekorišite komadićima oraha.

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading