DRUGAČIJA BAJADERA Sa kafom, bademom i orasima, fantazija slatkih ukusa
Sirova bajadera osvojiće vas na prvi zalogaj, kremasta je i posebna.
Potrebno je
- 130 g oraha
- 250 g urmi bez koštica
- 500 g badema
- 250 g indijskog oraha
- 250 ml espreso jake kafe
- 160 g javorovog sirupa
- 120 g otopljenog kokosovog ulja
- 1 kašika kakao praha za posipanje
- 1 prstohvat soli
za dekoraciju
- orasi
Priprema
Pleh obložite papirom za pečenje. Dve šolje indijskih oraha sipajte u posudu pa natopite u vodi. Onda izblendajte orahe, urme, bademe i so. Smesi dodajte malo espreso kafe pa promešajte. Rasporedite pripremljenu smesu po tepsiji. Ocedite namočene orahe pa ih izblendajte sa trećinom šoljice espeso kafe, pola šoljice kokosovog ulja i dve trećine šolje javorovog sirupa. Kremastu smesu prelijte preko baze kolača pa poravnajte. Stavite u zamrzivač dva sata. Prebacite kolač na posudu za serviranje pa ga pospite kakao prahom. Na kraju, isecite bajaderu na kocke pa je dekorišite komadićima oraha.
Možda vas zanima:
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
BRZA BAJADERA Gotova za 20 minuta, posna, a topi se u ustima
Ni malo ne zaostaje za originalom, slatka i neodoljiva.
BAJADERA Kolač za svaku priliku, svi ga vole, a miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju!
Topi se u ustima, uzećete parče više.
BAJADERA ČIJI RECEPT DELE MILIONI SRPSKIH DOMAĆICA Istopićete se od slatkoće
Postoji više načina da se napravi bajadera. Isprobajte ovaj naš i više nećete lutati. Spremno dočekajte slavu.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)