KROFNE SA SOJINIM MLEKOM PUNJENE ČOKOLADOM Bolje od svih koje ste jeli, osvajaju na prvi zalogaj
Ako vam se jedu krofne, napravite ove naše sa čokoladom, a bez pravog mleka. Vazdušaste su i mekane , polizaćete prste.
Priprema
kilogram brašna
3 dl vode
2 dl sojinog mleka
kvasac
kašičica soli
pet kašika šećera
decilitar ulja
izrendana kora od limuna
150 g posne čokolade
šećer u prahu za posipanje
200 g ulja za prženje
Priprema
U mlako sojino mleko sa kašičicom šećera i brašna stavite kvasac da nadođe. U činiju za mešenje sipajte deo brašna, so, šećer, ulje, izrendanu koricu limuna i nadošao kvasac, pa testo mesite varjačom. Uz dodavanje ostatka brašna i mlake vode testo umesite rukom i ostavite 45 minuta da nadođe. U toku tih 45 minuta testo dva puta premesite (na 15 minuta). Izručite testo na pobrašnjenu podlog.Rastanjite testo oklagijom. Vadite krugove uz pomoć čaše. Na jedan krug stavite kockicu čokolade, ivice premažite sa malo vode, pa odozgo stavite drugi krug. Prstima spojIte krajeve. Krofne poređajte na kuhinjsku krpu, pokrijte ih i ostavite još 15 minuta da odmaraju. Zagrejte ulje na srednju temperaturu i pržite ih. Pre služenja pospite šećerom u prahu. Prijatno !
Možda vas zanima:
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM Uspeće i početnicima u kuhinji, a pojedu se u jednom zalogaju
Slatke i čokoladne, prste da poližete.
KROFNE Po originalnom pekarskom receptu, vazdušaste i mekane, sa bogatim filom
Sa kremom od lešnika, slatke i sočne.
ŠU ŠU KROFNE Liče na princes, ali su drugačije i posebne Recept i intervju sa Ivanom Marković
Recept za ovaj neodoljivi desert dala nam je Ivana Marković iz Valjeva.
DOMAĆE FRITULE Neodoljive i slatke, savršeno se slažu sa jogurtom
Fenomenalne krofne, uspeće svima, čak i potpunim početnicima.
ČIZKEJK SA KIKIRIKI PUTEROM Očaravajući desert mekan kao duša
Sočan kolač nestaće sa stola odmah.
KOKOS BOMBICE SE TOPE U USTIMA Sitni kolači idealni za sva vremena i prilike
Slatke i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
KOLAČ SA SIROM Fenomenalan i sladak, ovakav do sada niste jeli
Neodoljiv desert za sve sladokusce.
KEKS TORTA SA KOKOSOM Neodoljiva poslastica gotova za 15 minuta, miriše na leto i dane na moru
Kremasta i lagana, pravićete stalno.
MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska poslastica za sve svečane prilike
Originalni recept osmislila je Anica Džepina 1974. godine.
Komentari (0)