ŠVARCVALD TORTA Ime je dobila po višnjevači, a popularnost joj s godinama samo raste
Čuvena nemačka poslastica ime nije dobila po poznatim Švarcvald planinama, nego višnjevači. Postoji više recepata za ovu preukusnu tortu, a možete da je napravite i kao posnu. U svakoj verziji osvaja ukusom i izgledom, i pravi je ukras svečane trpeze.
Potrebno je
Za kore
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 8 jaja
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za fil
- 500 g smrznutih višanja
- 5 kašika gustina
- 3 kašike šećera
- 3 kašike višnjevače
- 800 ml slatke pavlake
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema
Kore: Umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom da dobijete svetložutu smesu. Dodajte belanca i kašikom izmešajte. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i kakaoom. Izmešajte kašikom. Pecite u podmazanom kalupu za tortu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađen biskvit presecite na tri dela po debljini-to su tri kore. Poprskajte ih višnjevačom.
Fil: Ostavite šaku višanja za ukrašavanje, a ostale iscedite. U taj sok dodajte vodu da bude 300 ml i stavite sa šećerom da provri. Sjedinite posebno gustin sa 3-4 kašike vode da nema grudvica i sipajte u proključalu tečnost. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne, pa dodajte višnje i namažite dve kore. Umutite slatku pavlaku. Stavite na tacnu koru s filom od višanja, namažite slatku pavlaku, preko koru s višnjama, pa slatku pavlakui završite korom. Celu koru nafilujte umućenom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom i višnjama.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)