KOH Magični brzi kolač koji se lako priprema, uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Jede vam se nešto slatko ali nemate puno vremena? Ili ste tek počeli da kuvate, pa niste baš vešti u pripremi jela? Imamo rešenje za vas. Napravite koh. Ovaj fenomenalni slatkiš od mleka topi se u ustima, lako i brzo se pravi, a fantastičan je.
Za koh:
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- 9 kašika pšeničnog griza
Za preliv:
- 1 l mleka
- 2 vanil šećera
- 6 kašika šećera
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Odvojite žumanca od belanaca. Umutite belanca miskerom u čvrst sneg pa im polako dodajte šećer. Kada šećer dobro sjedinite dodajte griz i žumanca, sve polako špatulom sjedinite. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu. Smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 15 minuta. za to vreme skuvajte mleko sa šećerom i vanilinim šećerima. Vruć kolač preliivajte polako sa vrućim mlekom. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Gotov za pola sata, a smaže se u jednom zalogaju
Brzinski desert za prave sladokusce.
BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KUGLOF Dekorativna poslastica ukusa koji se pamti za prave sladokusce
Neodoljiv i sladak, oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
BRZI KOLAČ SA VIŠNJAMA Gotov za pola sata, a smaže se u jednom zalogaju
Brzinski desert za prave sladokusce.
BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
ČOKO MAFINI Još ukusniji od onih klasičnih, nek zamiriše cela kuća
Ako volite klasične mafine, ove čokoladne ćete da obožavate.
KEKSIĆI Ukusni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a svi će vam tražiti recept
Neodoljivi i slatki, idealni kada navrate iznenadni gosti.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)