BAKLAVA SA MAKOM Svaki zalogaj je bolji od prethodnog, prste da poližete
Ako volite klasičnu baklavu, ovu ćete da obožavate. Fenomenalna poslastica idealna i kao posluženje za prazničnu ili slavsku trpezu, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 1 šolja ulja
- 1 šolja šećera
- 1 šolja jogurta
- 4 jaja
- 250 g mlevenog maka
- 2 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za preliv
- 4 šoljice vode
- 4 šoljice šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema
Jaja sa šećerom mikserom umutite pa dodajte ostale sastojke. Svaku koru mažite sa pripremljenim filom. Isecite kore na kocke pa ih pecite oko 40 minuta, na 180 stepeni. Pečenu baklavu pustite da se prohladi pa kockice secite u oblik trougla. Napravite preliv od šećera i vode. Stavite šećer, vanilin šećer i vodu na vatru, dok ne provre pa ostavite da se ohladi. Prelijte vruću baklavu sa hladnim prelivom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKLAVA SA MAKOM Ako volite klasičnu ovu ćete obožavati, sočna i aromatična
Mak daje poseban šmek, najbolje stavite odmah duplu meru.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
BAKLAVA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju
Desert koji sa godinama samo dobija na popularnosti, možete da ga pravite i u dane Uskršnjeg posta.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)