BAKLAVA SA MAKOM Ako volite klasičnu ovu ćete obožavati, sočna i aromatična

Ivana Pavlović

14:00

Slatki kutak 0

Mak daje poseban šmek, najbolje stavite odmah duplu meru.

baklava sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 200 g mlevenog maka
  • 150 g šećera
  • 150 ml ulja
  • 3 jaja
  • 2 dcl jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera

Za sirup

  • 500 ml vode
  • 250 g šećera
  • 1 limun

Priprema

Jaja umutite sa šećerom i vanilinim šećerom pa dodajte mak, jogurt, ulje i prašak za pecivo. Sjedinite dobro sastojke. Stavite dve kore u podmazan pleh pa ih premažite filom sa makom. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Baklavu isecite na kocke i pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni. Kuvajte vodu i šećer desetak minuta pa dodajte limun sečen na kolutove. Mlakim sirupom prelijte vruću baklavu sa makom. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading