OBLANDE Po starom receptu iz bakine kuhinje, nestaće sa stola odmah
Slavska trpeza ne može da prođe bez njih, a postoje brojni načini pripreme, sa različitim sastojcima. Mi vam donosimo tradicionalni recept, za ovaj neodoljivi slatkiš.
Potrebno je
- 1 pakovanje gotovih kora za oblandu
- 500 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 125 g margarina
- 100 g mlevenih oraha
- 1 l mleka
Priprema
Stavite mleko na vatru da se kuva pa dodajte šećer, margarin i vanilin šećer. Onda dodajte orahe i kuvajte oko 2 sata na tihoj vatri, dok ne dobijete gusti karamel. Filujte listove oblande sem zadnjeg, sve dok ne utrošite sav materijal. Pritisnite nečim teškim da se listovi spoje. Ohlađene oblande secite i služite.
TIRAMISU SA MALINAMA I PISTAĆIMA Još bolji od onog klasičnog, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sva vremena i prilike.
ŽERBO KOCKE Mađarski specijalitet za sva vremena i prilike koji pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivi desert za prave sladokusce.
BANOFI PITA Neodoljiva poslastica sa bananama, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
BANANA KUGLICE Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah, a tope se u ustima
Slatke i fenomenalne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)