ZDRAVI ČIZKEJK Bez šećera, glutena i brašna, ne morate da brojite kalorije
Ovaj fenomenalni kolač pogodan je za osobe na dijeti i one kojima smeta gluten. Pravi se lako a svaki zalogaj je sve bolji.
Potrebno je
- 4 jaja
- 5 zrelih banana
- 1 kafena šoljica kokosovog brašna
- 1 kafena šoljica mlevenih lešnika
- 5 g mlevenog cimeta
- 800 g sira
- stevija ili zaslađivač po ukusu
- 300 g višanja ili malina (smrznutog crvenog voća, po izboru)
- 2 kesice želatina
- pola kašičice sode bikarbone
- so
Priprema
Podloga: U jednoj posudi mikserom umutite 4 jaja. U zasebnoj posudi pomešajte 3 izgnječene banane i smesu od kokosovog brašna,mlevenih badema, suvog grožđa, soli, cimeta i sode bikarbone. Postepeno pripremljenu smesu dodajte umućenim jajima. Preručite u pleh obložen pek papirom i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Prvi fil: Zasebno umutite sir pa dodajte preostale 2 banane i jogurt, pa umešajte steviju. Filujte preko pečene podloge. Drugi fil: Skuvajte 300 g crvenog voća po izboru a zasebno razmutite želatine u vodi (pratite uputstvo sa kesice). Onda umešajte želatin u voće pa dodajte steviju ili zaslađivač po ukusu. Filujte preko fila od sira. Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne par sati. Služite hladno.
BANANA KUGLICE Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah, a tope se u ustima
Slatke i fenomenalne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LAVA KOLAČ OD BELE ČOKOLADE Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM NIKO NE ODBIJA Uspeće i početnicima, a zamirisaće cela kuća
Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
BANANA TIRAMISU Još bolji od onog klasičnog, a topi se u ustima
Sočan kolač osvojiće i one izbirljive.
CRNI KOLAČ Za pravo zadovoljstvo, a uspeće i početnicima, najbolje stavite duplu meru
Fenomalan i sladak, ovakav do sada niste jeli.
Komentari (0)