POSNA BADEM TORTA Neodoljiva i slatka a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Pravi se lako i brzo a otopićete se od miline.
Potrebno je:
- 2 šolje brašna
- 1 šolja šećera
- 1-2 šolje kisele vode
- 3 kašike džema od kajsija
- 5 kašika ulja
- 150 g posne čokolade
- 1 kašičica sode bikarbone
Za glazuru:
- džem od kajsije
- badem
Priprema
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer, kiselu vodu, džem, ulje i sodu bikarbonu. Dodajte seckanu posnu čokoladu pa sve izmešajte. Preručite u kalup ili pleh i pecite 20 do 25 minuta na 180 stepeni. Pečenu tortu premažite džemom i listićima badema. Bon appetit
Možda vas zanima:
POSNA TORTA OD MLEVENOG KEKSA Smaže se začas, a uspeće i potpunim početnicima
Očaravajuća poslastica za sve prilike.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
POSNA REFORMA TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, a pomera granice dobrog ukusa
Posna verzija čuvene Reforme ulepšaće svaku svečanu trpezu.
POSNA MARKIZA TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a uspeće svima
Neodoljiva poslastica pravi se lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
TORTA SA MALINAMA Raskošna i neodoljiva poslastica za sva vremena i prilike, a miriše na ljubav
Torta sa dva fila raspametiće i one izbirljive.
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
Komentari (0)