POSNA ŠAMPITA Fenomenalni starinski kolač mekan kao duša, svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Ni najmanje ne zaostaje za njenom mrsnom verzijom, prste da poližete.

posna šampita
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g biljnog šlaga
  • 350 g šećera
  • 800 ml biljnog mleka (sojinog, bademovog, kokosovog)
  • 30 g posnog želatina
  • 15 kašika tople vode
  • čokolada za kuvanje za posipanje

Za podlogu

  • 300 g posnog keksa


Priprema

Želatin potopite u vodu. Mleko i šećer stavite na vatru da provre, pa skinite sa vatre i umešajte želatin. Povremeno promešajte, dok se ne ohladi. Pomešajte ovu smesu sa biljnim šlagom i umutite, da dobijete gustu smesu. Kratko umačite keks u toplo biljno mleko pa ga ređajte u pleh. Izručite smesu preko keksa. Na kraju, pospite malo čokolade za kuvanje. Prijatno!

 

 

kladkaka

KLADKAKA Švedski desert pomera granice dobrog ukusa, a uspeće svima

10:30

16 maj, 2024

Slatki kutak

Kladkaka, tipičan švedski desert sličan američkom brauniju, u bukvalnom prevodu znači „lepljivi, blatnjavi kolač“. Hrskave spoljašnjosti i mekane, gnjecave unutrašnjosti, raspametiće i one izbirljive. Napravljen od jednostavnih sastojaka, razlikuje se od drugih kolača jer ne sadrži prašak za pecivo. Slatkiš spreman za 20 minuta, neverovatnog ukusa koji se pamti. Najbolje da ga poslužite uz voće, sladoled ili šlag.

Komentari (0)

Loading