POSNA ŠAMPITA Klasik bez premca koji miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan starinski kolač mekan kao duša, raspametiće i one koji ne vole slatko.

posna šampita
Printscreen/Youtube/BininSahan

Potrebno je

  • 300 g biljnog šlaga
  • 350 g šećera
  • 800 ml biljnog mleka (sojinog, bademovog, kokosovog)
  • 30 g posnog želatina
  • 15 kašika tople vode
  • čokolada za kuvanje za posipanje

Za podlogu

  • 300 g posnog keksa

Priprema

Želatin potopite u vodu. Mleko i šećer stavite na vatru da provre, pa skinite sa vatre i umešajte želatin. Povremeno promešajte, dok se ne ohladi. Pomešajte ovu smesu sa biljnim šlagom i umutite, da dobijete gustu smesu. Kratko umačite keks u toplo biljno mleko pa ga ređajte u pleh. Izručite smesu preko keksa. Na kraju, pospite malo čokolade za kuvanje. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading