PUSLICE Fenomenalni zalogajčići koji vraćaju u period detinjstva, po bakinom receptu
Vazdušaste i slatke, obožavaćete ih.
Potrebno je
- 4 jaja
- 1 šolja šećera
- pola kašičice ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- kap limunovog soka
Priprema
Rernu zagrejte na 120 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte so i limunov sok. Mutite dok ne dobijete čvrst šne. Polako dodajte šećer, jednu po jednu kašiku, dok se skoz ne istopi i sjedini. Dodajte vanilin ekstrakt i lagano promešajte. Obložite pleh papirom za pečenje. Špricem za kolače umetnite smesu na pleh, ostavljajući razmak između svake puslice. Sušite puslice oko sat vremena u rerni zagrejanoj na 120 stepeni.
Možda vas zanima:
HRSKAVE PUSLICE Prave se od samo 3 sastojka a tope se u ustima
Jeftin a izdašan slatkiš oboriće s nogu i one koji ne vole slatko.
PUSLICE Starinski slatkiš koji vraća u detinjstvo, recept je proveren a ukus savršen!
Hrskave i slatke, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
PUSLICE Neodoljivo slatke, odmah će nestati sa stola, stavite duplu meru
Ove puslice od samo 3 sastojka obožavaće svi, neodoljivo su ukusne.
PUSLICE Jednostavan slatkiš od jaja i šećera koji vraća u detinjstvo
Puslice na dodir deluju tvrdo a već pri prvom zalogaju su mekane kao duša. Dovoljno hrskave i dovoljno slatke. Lako će napraviti i potpuni početnici.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
POSNA KEKS TORTA SA VIŠNJAMA Brza poslastica koja se smaže u trenu, a uspeva svima
Neodoljiva poslastica pravi se brzo i lako, a pojede još brže.
Komentari (0)