HAVANA TORTA Neodoljiva poslastica od samo 6 sastojaka, a uspeće svima
Savršeni spoj lešnika i napolitanki zasladiće vam dušu i telo.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 450 g šećera
- 500 ml slatke pavlake
- 30 gr želatina u granulama
- 200 gr pečenih lešnika
- 200 gr lešnik napolitanki
Priprema
Otopite na vatri 200 g šećera. Stavite želatin sa 10 kašika mleka da nabubri. Ostatak šećera pomešajte sa mlekom i stavite na ringlu da proključa. Onda skinite sa ringle pa dodajte želatinu malo vrućeg mleka i promešajte, pa sav želatin istresite u preostalo vruće mleko. Umutite mikserom da se želatin otopi pa pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Zasebno umutite slatku pavlaku pa je sjedinite sa masom od želatina. Pomešajte šećer, lešnike i napolitanke pa ih stavite u blender i izblendajte. Na veći kalup stavite papir za pečenje pa pospite 1/5 mlevenih sastojaka, preko namažite 1/4 fila i radite tako dok ne utrošite sav materijal. Ostavite u frižideru preko noći poklopljeno. Skinite papir i okrenite na tacni. Prijatno!
NUGAT TORTA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, a miriše na ljubav
Fenomenalna poslastica smaže se za tren oka.
NJUJORŠKI ČIZKEJK Fenomenalni kolač koji obara s nogu, klasik bez premca
Najpoznatiji čizkejk na svetu pravi se u Njujorku.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
MARININA ČOKOLADNA TORTA BOLJA OD ONE KLASIČNE Za pravo zadovoljstvo
Napravite preukusnu poslasticu po receptu Marine Ćosić Pejić, autorke profila Mama kuva s bebom
BRZE POSNE KEKS BOMBICE Naprave se za 5 minuta, a pojedu u trenu
Savršene za slavsku trpezu, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)