HAVANA TORTA Slatka harmonija lešnika i napolitanki
Napravite ovu neodoljivu poslasticu. Lagana i slatka, odličan je predlog i za slavsku trpezu.
Potrebno je
- 1 l mleka
- 500 ml slatke pavlake
- 450 g šećera
- 200 g napolitanki od lešnika
- 200 g lešnika
- 3 kesice želatina (30 g)
Priprema
Otopite šećer i sipajte na metalnu tacnu obloženu papirom za pečenje. Želatin stavite u 10 kašika mleka da nabubri. Mleko pomešajte sa šećerom (250g) i stavite da prokuva. Sklonite s vatre. U želatin dodajte 5 kašika vrelog mleka i promešajte, pa sipajte u šerpu s vrelim mlekom. Mikserom umutite da se želatin otopi pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Smesa treba da bude malo gušća od jogurta. Posebno umutite slatku pavlaku i pomešajte sa smesom od želatina. Izlomite karmelizovan šećer, dodajte lešnike i napolitanke, pa ih sameljite (može i blenderom). Mlevene sastojke podelite na tri dela. U kalup za tortu stavite foliju i pospite jedan deo mlevenih sastojaka. Preko stavite trećinu fila i tako naizmenično ređajte dok sve ne utrošite. Stavite u frižider preko noći. Skinite obruč kalupa i tortu nafilujte okolo i ukrasite ostatkom mlevenih sastojaka.
KIKIRIKI BAJADERA JOŠ BOLJA OD ONE KLASIČNE Uspeće svima, a gotova je začas
Fenomenalni desert za sva vremena i prilike.
ŽITO TORTA Pomeriće vam pamet koliko je dobra, a topi se u ustima
Fenomenalna poslastica oboriće s nogu i one izbirljive.
AKO VOLITE KESTEN OVU POSLASTICU ĆETE OBOŽAVATI Kremasta i aromatična, prste da poližete
Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah.
FENOMENALNE DOMAĆE KNEDLE SA LEŠNIK KREMOM Gotove začas, a pomeriće vam pamet koliko su dobre
Ako volite klasične knedle ove ćete obožavati.
ČOKO MOKO Drugačiji rolat koji se sprema začas, a topi se u ustima
Neodoljiv slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)